Change language: Nor | Eng

Spørsmål og svar

 • Kan jeg ha med hund?

  Hunder har normalt ikke adgang til soverom, oppholdsrom eller spiserom. Det er noen rom som er beregnet på hund, men da må dette avtales på forhånd. Pris for å ta med hund på rommet er kr. 125 per hund per natt.

 • Er det åpent?

  Mye av året. Men siden vi ikke har bilvei frem, er vi avhengig av enten trygg is eller helt åpent vann på Gjende. Det vil si at i 2018 har vi sommersesong fra 15. juni til 16. september. Vintersesongen 2018 er fra 16. mars til 15. april. I sesong er resepsjonen betjent mellom 07.45 og 22.00. Sjekk også ut bunnen på denne siden, der finner du alltid oppdatert informasjon om åpningstider.

 • Er det plass?

  Det korte svaret er JA! Som tradisjonen er på Norske fjellhytter, er det alltid mulig å finne en ekstra plass. Det samme gjelder for oss. Har du gått tur hele dagen, skal du slippe å møte stengte dører og skilt med «Beklager, fullt». Ønsker du å sikre deg de beste plassene, kan du reservere plass på forhånd.

 • Hva koster det?

  Vi er en privat turisthytte, men holder omtrent samme priser som hyttene til den Norske turistforening. Trenger du å vite det mer spesifikt, kan du ta en titt på denne oversikten.

 • Hvordan er været?

  Alltid perfekt, finnes ikke dårlig vær … Hvis du faktisk vil vite det, kan du ta en titt på Memurubu på yr.no. Men husk, dette er bare et varsel. Vår beliggenhet midt i fjellet ved et stort vann, gjør at været skifter ofte. Du bør egentlig være forberedt på å kunne oppleve alle årstider i løpet av en dag.

 • Når går båten?

  Mange ganger i løpet av dagen. Du finner rutetidene på www.gjende.no. Husk at du må bestille billett på forhånd.

 • Hvor kan jeg parkere?

  Gjendeosen, rett ved Gjendesheim og første stopp for Gjendebåten. Er det fullt her, skiltes det og settes opp busstransport til nærliggende parkeringer.

 • Hva slags mat har dere?

  Hjemmelaget, velsmakende og med rause porsjoner. Har du vært på tur hele dagen, skal du slippe å gå sulten til sengs. Mye av maten er laget av vilt og fisk fra fjellet. En del kjøper vi fra lokale produsenter i Gudbrandsdalen, og resten er standard norsk mat. Med båt som eneste fraktmåte for varer, kan det noen ganger gå tom for enkelte råvarer, men vi forsøker så godt vi kan å unngå det og håper du nyter utsikten istedenfor å savne en spesiell råvare.

 • Kan jeg få lunsj?

  Klart det! Vi har kafé som serverer vafler, varme og kalde drikker, supper og småretter.

 • Har dere dusj?

  Alle som bor på hytta, kan benytte dusj. De nyeste rommene har eget bad og toalett, mens det i den eldste delen er flere rom som deler.

 • Hva må jeg ha med på tur?

  Været i fjellet er svært skiftende, og selv om værvarslene begynner å bli gode, så bør du ruste deg for at været kan bli motsatt av varslet. Den norske turistforening har laget en pakkeliste for sommer og en pakkeliste for vinter som vi anbefaler at du følger.

 • Jeg har glemt lue?

  Det bør du ha, og siden du ikke er den eneste som glemmer det, har vi en minisportsbutikk som selger luer, votter, T-skjorter og annet som det er fort gjort å glemme, men viktig å ha med på tur. Butikken finner du ved siden av resepsjonen.

 • Hvor lang tid tar turen over Besseggen?

  Kommer veldig an på vær, føre og din egen form. Men Den norske turistforening har stipulert den til en 8 timers tur, og vår erfaring er at det stemmer bra for de fleste. Men ikke stress underveis – ta deg tid til å nyte turen. Gjendebåten går mange ganger om dagen, og hvis du ikke rekker den, kan du gjerne bo hos oss.

 • Hva annet enn Besseggen kan jeg gjøre hos dere?

  Vi ligger midt i fjellet med turperler på alle kanter, så egentlig kan du bare gå ut døra og så er du gang med eventyrene. Men hvis du ønsker litt mer konkrete råd, så har vi samlet en del tips på siden «opplev fjellet«. God tur!

Reserver plass på Memurubu

Som tradisjonen er på fjellhytter i Norge, kan du gjerne komme til oss uten å reservere rom på forhånd. Vi avviser aldri noen, og vi har alltid en ekstra madrass på lur. Men for at du skal få en så god opplevelse som mulig, vil vi likevel anbefale deg å reservere plass på forhånd. Fyll ut skjemaet nedenfor, så finner vi den beste løsningen for deg. Se også våre priser og betingelser. Velkommen til Memurubu!

 • Dette er kun en forespørsel, du vil motta bekreftelse når vi har registrert bestillingen din.

  This is not a comfirmation of your booking, you will receive an email when we have registered your booking.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.