Change language: Nor | Eng

Vertskapet

Familien Sveine har vært vertskap på Memurubu siden 1884, først tok de imot gjester på setra og i 1872 bygget Den Norske turistforening en av sine første hytter her som Sveine så var vertskap på.

I dag er det Kjetil Sveine som er vertskap og neste generasjon, Nina og Espen jobber på hytta i skolens ferie og helger. Dem kan du møte i resepsjonen og som vertskap ved måltidene. Hunden Murus bor på hytta hele sommeren og hans favoritt er? Jepp, Gjendekjeks …

Men selv om det er samme familie som driver hytta er det ellers lite som minner om de tidlige seterbyggene, men du kan faktisk se et av dem på vei opp til hytta. Det gamle steinfjøset er i dag restaurert og brukes som samlingssted ved spesielle anledninger.

Memurubu_lr_06

Memurubu sin eldste bygning, det gamle steinfjøset passeres på vei fra kaia og opp til hytta.

Memurubu_lr_31

Det er ofte hektisk når mange gjester skal få seng og mat, da er det godt for kokken Gunnar å kunne koble av med en av Espen sine vitser. 

Memurubu_lr_30

Nina er blitt en racer på vaffelsteking. I løpet av en travel sommerdag selges det over 200 plater.

Memurubu_lr_29

Finn er en av de fast ansatte og gjør alt fra å tenne lysene på frokostbordet, til å presentere middagene, varetransport og ikke minst slå av en prat og fortelle gode historier for gjestene.

 

 

Bli med bak kulissene

Reisemagasinet Fjell utgis av Nasjonalparkriket reiseliv. I 2016 utgaven kan du se alt et døgn på en turisthytte inneholder for oss som jobber på Memurubu i artikkelen «24 timer på Memurubu».

Reserver plass

Som tradisjonen er på fjellhytter i Norge kan du gjerne komme til oss uten å reservere rom på forhånd. Vi avviser aldri noen og forsøker alltid å grave frem en ekstra madrass. Men for å kunne tilby deg en så god opplevlse som mulig vil vi anbefalle deg å reservere plass på forhånd. Fyll ut skjemaet nedenfor og klikk på «send inn» så vil vi finne den beste løsningen for dere, sjekk også ut vår informasjon om priser og betingelser. Velkommen til Memurubu!

  • Dette er kun en forespørsel, du vil motta bekreftelse når vi har registrert bestillingen din.

    This is not a comfirmation of your booking, you will receive an email when we have registered your booking.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.