Change language: Nor | Eng

Opplev fjellet

Rundt oss på alle kanter finner du nasjonalparken Jotunheimen. Parken dekker et område på 2750 kvadratkilometer, og du finner de fleste av Norges 268 topper over 2000-meter her.

Toppene ligger spredt utover i hele området, noe som gir gode muligheter for toppturer fra mange forskjellige utgangspunkt. Jotunheimen har ingen store breer, men en hel del mellomstore og små. Smørstabbreen, som er den største, måler ca. 14 kvadratkilometer. Andre større breer i Jotunheimen er Vestre Memurubre, Veobreen og breene i området mellom Leirdalen og Visdalen.

Den karakteristiske Kyrkja (2032 moh) ved Leirvassbu er et slags topografisk sentrum i Jotunheimen. Her har vi vannskillet øst/vest med fire store daler i hver sin retning: Leirdalen mot nord, Gravdalen mot vest, Storådalen mot sør og Visdalen mot øst/nord.

Tamreinen er den mest vanlige firbeinte innbyggeren, og reinen søker ofte inn på snøfonner på varme sommerdager for å unngå insektene.

I Jotunheimen finner du mange turalternativer for alle aldre, og du møter alle slags folk når du går i nasjonalparken. Du kan treffe utenlandske turister med håndveske og paraply på de enkleste og mest brukte rutene, godt voksne fjellturister som bor på en turisthytte og går dagsturer, vennegjenger som går fra hytte til hytte, brelag som tar seg fram der andre finner det klokt å holde seg unna, og de toppfrelste som møtes utenfor allfarvei og som er klare for nye, høye utfordringer neste dag.

Jotunheimen ble først nasjonalpark gjennom kgl. resolusjon av 5. desember 1980. Jotunheimens mest kjente tur er turen over Besseggen.

Flere tips

Jotunheimen er en av seks nasjonalparker i Nasjonalparkriket. Alle nasjonalparkene er utmerkede vandreområder og har alle sine egne særegenheter som verdt et besøk. Kombiner gjerne noen dager hos oss med for eksempel moskussafari på Dovrefjell, rafting i Sjoa, eller ta en titt på alt de finner under isen på Norsk fjellmuseum i Lom.

RESERVER PLASS

Som tradisjonen er på fjellhytter i Norge kan du gjerne komme til oss uten å reservere rom på forhånd. Vi avviser aldri noen og forsøker alltid å grave frem en ekstra madrass. Men for å kunne tilby deg en så god opplevlse som mulig vil vi anbefalle deg å reservere plass på forhånd. Fyll ut skjemaet nedenfor og klikk på «send inn» så vil vi finne den beste løsningen for dere, sjekk også ut vår informasjon om priser og betingelser. Velkommen til Memurubu!

  • Dette er kun en forespørsel, du vil motta bekreftelse når vi har registrert bestillingen din.

    This is not a comfirmation of your booking, you will receive an email when we have registered your booking.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.